Стрибка міжнародних поштових тарифів не буде — Укрпошта

Стрибка міжнародних поштових тарифів не буде — Укрпошта

Укрінформ
Всесвітній поштовий союз зберіг своє існування та не допустив різкого багатократного зростання поштових тарифів по всьому світу.

Про це Укрінформ повідомили в "Укрпошті".

"25 вересня в Женеві на Екстраординарному конгресі Всесвітнього поштового союзу (ВПС), де зібрались понад 150 країн, одноголосно проголосовано рішення, яке збереже Союз, зупинить запланований на жовтень вихід з нього США та не допустить кількакратного зростання поштових тарифів по всьому світу. Таким чином знято ризик поштового колапсу та призупинки вільного поштового обміну", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого року Сполучені Штати Америки оголосили про намір вийти із ВПС. Слідом за США, низка країн — великих експортерів також висловились за радикальний перегляд системи міжнародного поштового ціноутворення, і теж натякнули на можливий вихід і союзу.

Основною вимогою США та блоку цих країн була зміна системи оплати в найпопулярнішій категорії відправлень для транскордонної електронної комерції – дрібні пакети/бандеролі з товарним вкладенням. За нинішньої системи, тарифи встановлюються за єдиними принципами для всіх країн світу, згадані країни вимагали надати їм право самостійно декларувати тарифи на доставку.

"Такий розвиток подій зупиняв би обмін поштою з цими країнами, а отже українські відправники та отримувачі посилок залишалися б без найбільш доступного каналу доставки", - зазначили в Укрпошті.

Читайте також: Укрпошта зриває передплату на друковані видання - НСЖУ

Для досягнення консенсусу зібрався Екстраординарний конгрес ВПС, де було обрано сценарій, що передбачає з наступного року помірне та поступове підвищення тарифів для всіх країн-експортерів протягом п’яти років замість різкого одноразового стрибка.

«Нині нічого не загрожує традиційно «високому» поштовому сезону для українських відправників та отримувачів, адже тарифні шоки чи зупинка обміну із США не допущені», - зауважив перший заступник генерального директора з операційної діяльності Укрпошти Олександр Перцовський.

В "Укрпошті" також наголосили, що бачать великий потенціал міжнародного напрямку, зокрема в просуванні експорту, де кількість підприємців-відправників збільшується на 25% щорічно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-