Порошенко обговорив з представниками місії МВФ проєкт бюджету-2020

Порошенко обговорив з представниками місії МВФ проєкт бюджету-2020

Укрінформ
П'ятий Президент України Петро Порошенко обговорив представниками місії МВФ проєкт держбюджету на 2020 рік. Серед іншого наголошувалося, що ревізія націоналізації Приватбанку може підірвати макроекономічну стабільність в Україні.

Про це Порошенко повідомив у Facebook.

“З представниками місії МВФ обговорили проєкт державного бюджету на 2020 рік. Погодилися, що він має базуватися на реалістичних цілях та відповідати домовленостям з МВФ. Представники місії також зауважили, що зараз важливо забезпечити незалежність Національного банку України”, - написав він.

До цього п'ятий Президент додав, що “закликав МВФ звернути увагу, що ревізія націоналізації Приватбанку може підірвати не лише макроекономічну стабільність, але й інвестиційний імідж України. Ми не повинні цього допустити”, - заявив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік. Документом передбачаються доходи державного бюджету на 2020 рік у сумі 1079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду - 962,7 млрд грн. Видатки - у сумі 1170 млрд грн. Платежі за державним боргом у 2020 році становитимуть близько 438,1 млрд грн, з яких обслуговування державного боргу - 145,2 млрд грн, погашення державного боргу - 292,9 млрд грн. Разом з тим, Україна планує наступного року запозичити близько 380 млрд грн.

Відповідно до законопроєкту, зростання економіки України наступного року має прискоритись до 3,3% ВВП, інфляція — уповільнитися до 6%. Мінімальна зарплата у проєкті держбюджету-2020 закладена на рівні 4723 гривні.

Читайте також: Посли G7 вітають прогрес у переговорах між МВФ та урядом України

Презентуючи у ВР проєкт держбюджету-2020, міністр фінансів Оксана Маркарова наголосила, що законопроєкт не є остаточним варіантом, а закріплені в ньому показники можуть змінитись до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-