Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала протокол між урядом України та Швейцарською федеральною радою про внесення змін до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал.

За відповідний законопроєкт №0004 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протоколу до неї, вчинених у м. Києві 30 жовтня 2000 року" в цілому проголосувало 307 народних депутатів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Положення зазначеного протоколу відповідають вимогам модельної конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD — авт.)та новітнім стандартам Організації економічного співробітництва та розвитку, Правилам протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування (Base erosion and Profit Shifting, BEPS — авт.)", - сказав заступник міністра фінансів України Юрій Гелетій, презентуючи законопроєкт у Верховній Раді.

Читайте також: Уряд просить Раду ратифікувати два проєкти щодо уникнення подвійного оподаткування

За його словами, ратифікований протокол передбачає збільшення збільшення розміру ставок оподаткування процентів та роялті з 0% до 5%; вдосконалення процедури взаємного узгодження (вирішення податкових спорів); розширення механізмів обміну інформацією між Україною та Швейцарією.

Як повідомлялось, протокол про внесення змін до Конвенції між урядом України і Швейцарською федеральною радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал був підписаний 24 січня 2019 року в місті Давосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-