Заклади харчування мають бути доступними для людей з інвалідністю – Мінрегіон

Заклади харчування мають бути доступними для людей з інвалідністю – Мінрегіон

Інфографіка
Укрінформ
У нових державних будівельних нормах «Інклюзивність будівель і споруд», які набули чинності, введено обов’язкове влаштування доступного простору для людей з інвалідністю у всіх нових і реконструйованих закладах харчування.

Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Всі громадські заклади і місця мають бути доступними для кожного, у тому числі, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Ресторани, кафе та інші заклади харчування – не виключення. Досі багато таких закладів банально не мають пандусу на вході, вже не кажучи про спеціальні туалетні кімнати чи меню зі шрифтом Брайля. Так не має бути! Тому у нових ДБН щодо інклюзивності введені конкретні обов’язкові вимоги щодо влаштування безбар’єрного простору в закладах харчування», – сказав Парцхаладзе.

Згідно з новими ДБН, місця для осіб з інвалідністю у закладах харчування повинні розміщуватися для їх зручності – поблизу від входу, а не у прохідній зоні. Доступ до будівель та приміщень має бути забезпечений пандусами, підйомниками або ліфтами. Крім цього, мають бути доступні туалетні кімнати. У нових ДБН наведено чіткі приклади з розрахунками щодо правильного облаштування доступних зон обслуговування та відстаней між столиками.

Читайте також: НБУ змінив порядок урахування банками інформації з Кредитного реєстру

Нові ДБН розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Вони адаптовані до європейських норм та містять наочні приклади того, як це має виконуватися на практиці.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-