Ефект від аукціонів на ProZorro вже перевищив 16 мільярдів - МЕРТ

Ефект від аукціонів на ProZorro вже перевищив 16 мільярдів - МЕРТ

Укрінформ
Ефект від електронних аукціонів на ProZorro.Продажі вже перевищив 16 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці у Facebook.

"ProZorro.Продажі невтомно продовжують встановлювати нові рекорди! Прозорі аукціони заробили для держави вже понад 16 млрд грн. Загалом у системі оголошено вже понад 208 тисяч аукціонів із загальною вартістю 1 трлн грн - йдеться в повідомленні.

У міністерстві пояснюють, що продаж майна на ProZorro.Продажі приніс державі 5,19 млрд грн, прав вимоги - 4, 62 млрд грн, голландські аукціони - 5,29 млрд грн, а мала приватизація - 926 млн.

Зазначається, що характерна риса аукціонів Прозоро.Продажі - висока конкуренція. У середньому за кожен лот змагаються 2,5 учасника. Що в результаті в середньому дає збільшення ціни близько17,5 %.

Читайте також: Гройсман гарантує підтримку проекту з постачання питною водою Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня 2016 року Мінекономрозвитку, Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та Трансперенсі Інтернешнл Україна уклали Меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються. Документ передбачав, що ТІ Україна має створити електронну торгову систему для реалізації майна банків-банкрутів та забезпечувати її підтримку. Пілотний проект показав високу результативність, електронна торгова система ProZorro.Продажі функціонує успішно.

У квітні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зареєструвало державне підприємство “Прозорро Продажі”. Таким чином реформа державних продажів остаточно перейшла на новий, державний рівень.

На початку січня 2019 року було затверджено склад наглядової ради Державного підприємства “ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-