Постачальники води і тепла наразі не можуть робити додаткові нарахування - Мінрегіон

Постачальники води і тепла наразі не можуть робити додаткові нарахування - Мінрегіон

Укрінформ
Підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення поки що не можуть застосовувати нову Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

"Наразі підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення не можуть застосовувати нову Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг та здійснювати будь-які додаткові нарахування, посилаючись на нову Методику", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголошують, що до укладення нових договорів споживачі мають оплачувати послуги за чинними договорами.

"(Нова - ред.) Методика може застосовуватись лише після укладення споживачами нових договорів з виконавцями комунальних послуг (за вимогами нового закону №2189). До того часу нарахування населенню за комунальні послуги має здійснюватися за чинними договорами та правилами. Тобто, тепло- та водопостачальні підприємства не можуть розподіляти воду і тепло відповідно до нової Методики. Це є прямим порушенням умов чинних договорів зі споживачами", - пояснюють у Мінрегіоні.

Читайте також: ЄС відібрав свого члена наглядової ради Фонду енергоефективності - Зубко

Прес-служба нагадує, що нова Методика встановлює порядок розподілу в будинку обсягів спожитих комунальних послуг: постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання. Методика була розроблена Мінрегіоном на виконання закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та нового закону №2189 "Про житлово-комунальні послуги", який набуває чинності з 1 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-