В Укртрансгазі повідомили про кількість зареєстрованих пільгових споживачів газу

В Укртрансгазі повідомили про кількість зареєстрованих пільгових споживачів газу

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" зареєстрував 10,5 млн споживачів, які отримують газ за регульованою ціною, встановленою урядом.

Про це інформує прес-служба УТГ.

"Оператор ГТС завершив в Інформаційній платформі первинну реєстрацію споживачів. Усього сформовано 34 портфелі замовників послуг транспортування газу з покладанням спеціальних обов’язків, в яких сумарно зареєстровано майже 10,5 млн споживачів. Також сформовано 182 комерційні портфелі з загальною кількістю майже 70,5 тис. споживачів", - йдеться у повідомленні.

З 7 лютого 2019 року через Інформаційну платформу усім постачальникам, зареєстрованим на платформі, будуть доведені реєстри їхніх споживачів, починаючи з газового місяця, в якому буде запроваджено добове балансування – тобто, з березня 2019 року.

"Також буде сформований для операторів ГРМ попередній список споживачів у їхній газорозподільній зоні, які не увійшли до Реєстру споживачів жодного постачальника. Інформація про цих споживачів відображатиметься для відповідних операторів ГРМ в Інформаційній платформі. Задля запобігання відключення оператором ГРМ такого споживача, він повинен буде знайти собі постачальника до 25 лютого", - додали в Укртрансгазі.

Читайте також: Укртрансгаз заощадив торік 1,6 мільярда завдяки торгам на Prozorro

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перенесла термін запуску добового балансування газу з 1 грудня 2018 року на 1 березня 2019 року. Раніше НКРЕКП уже двічі відкладала перехід на добове балансування газу: спочатку з 1 серпня на 1 жовтня, а потім - на 1 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-