Укртрансгаз і Gaz-System оцінять попит на перекачку газу через

Укртрансгаз і Gaz-System оцінять попит на перекачку газу через "перетин" Польща-Україна

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" та GAZ-SYSTEM S.A, оператори газотранспортних систем України та Польщі, проведуть дослідження ринкового попиту на потужності ГТС на кордоні двох країн.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

"Метою незобов'язуючої процедури є оцінка ринкового попиту учасників ринку на потужність на кордоні Польща-Україна та створення умов для посилення цілісності регіональних ринків шляхом розширення потужності газотранспортних систем двох країн", - йдеться у повідомленні.

За попередніми оцінками операторів ГТС, гарантовані потужності можуть бути запропоновані учасникам ринку з 1 січня 2020 року. Незобов'язуюча процедура дослідження ринкового попиту на потужності на кордоні Польща-Україна охоплює період у 15 років, починаючи з газового року 2019-2020, беручи до уваги, що потужність буде доступна з 1 січня 2020 року до 1 жовтня 2020 року.

Як зазначив віце-президент Укртрансгазу Павел Станчак, після закінчення терміну дії транзитного контракту між НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Газпром" у кінці 2019 року, оператори ГТС запровадять європейські правила взаємодії на всіх точках з’єднання та утворять єдину віртуальну точку з'єднання, яка об'єднає потужності існуючих фізичних точок з'єднання.

"Результати проведення дослідження ринкового попиту закладуть основу для рішення операторів ГТС щодо зобов'язуючої процедури розподілу (Open season) для гарантованої потужності на кордоні Польща-Україна в обох напрямках потоку. Продемонстрований ринковий попит стане основою для прийняття рішення про будівництво нового інтерконектору", - пояснили в Укртрансгазі.

Читайте також: У березні транзит російського газу через Україну збільшився на 21,3%

Якщо після проведення такої зобов'язуючої процедури буде підтверджено ринковий попит, оператори зможуть прийняти остаточне рішення щодо розширення потужностей між Польщею і Україною в обох напрямках.  

ПАТ "Укртрансгаз" та GAZ-SYSTEM S.A. проведуть оцінку отриманих форм запиту потужності та до 30 травня 2018 року оголосять про результати проведеної процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-