У Южному розвантажили останній балкер з вугіллям за контрактом 2017 року

У Южному розвантажили останній балкер з вугіллям за контрактом 2017 року

Укрінформ
Докери Южного завершили розвантаження останньої партії енергетичного вугілля із США, поставленого в Україну балкером Panamax PENEY в рамках контракту 2017 року для ПАТ «Центренерго».

Про це повідомляє прес-служба порту "Южний".

"Порт "Южний" прийняв останнє судно з енергетичним вугіллям, законтрактованим для підприємств української генерації у 2017 році. 77,6 тисячі тон вантажу буде відправлено на теплові електростанції ПАТ «Центренерго». ДП МТП «Южний» своєчасно виконало зобов'язання щодо обробки суден з імпортним вугіллям та очікує на прихід наступних балкерів уже навесні 2018 року", - зазначили портовики.

"Контракти із вантажовласниками на фінальному етапі підписання. Орієнтовний обсяг  цьорічних поставок - понад 2 мільйони тон палива для ТЕС. Обсяги цілком прийнятні для підприємства - домовленості буде виконано", - прокоментував ситуацію виконувач обов'язків директора ДП МТП «Южний» Віталій Жуковський.

Читайте також: Новий термінал в Южному принесе понад $150 мільйонів інвестицій - Вецкаганс

Як повідомлялося, у 2017 році вантажообіг ДП «Морський торговельний порт «Южний» склав 11,6 мільйона тон, з яких 7,2 мільйона тон вантажів – експортна руда, 2,9 мільйона тон – вугілля для українських електростанцій та металургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-