Зубко: У січні-листопаді 2017 до місцевих бюджетів надійшли 173,5 мільярда

Зубко: У січні-листопаді 2017 до місцевих бюджетів надійшли 173,5 мільярда

Укрінформ
У січні-листопаді 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 173,5 млрд грн, що становить 96,7% від річних планових призначень. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року - 31,5 % або 41,6 млрд гривен

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Зокрема, він повідомив, що на сьогодні "в Україні створено 692 об'єднані територіальні громади. Загалом об'єдналися 3247 місцевих рад - майже третина всієї кількості сільських, селищних, міських рад, які функціонували до початку процесу об'єднання. Протягом січня-листопада 2017 р. до загального фонду місцевих бюджетів надійшли 173,5 млрд грн, що становить 96,7 % від річних планових призначень. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року - 31,5 % або 41,6 млрд гривень".

Читайте також: Гройсман: Я не підтримую продаж української землі іноземцям

Однак, Зубко вважає, що "не всі громади належно використовують повноваження щодо доходів. Принципово важливо, як ОТГ обліковують землю, нерухомість, мешканців, скільки з них платять ПДФО, а скільки користуються соціальними послугами. Наскільки поєднані видані органами місцевого самоврядування дозволи на торгівлю, наприклад, тютюном і алкоголем, і - кількість ліцензіатів. Коли порівнюєш ці цифри, бачиш, що ОТГ отримують власні доходи десь на 50% від можливого. Йдеться про неефективно або невчасно оформлену чи передану в оренду землю, несплату податку на нерухомість тощо".

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-