Снігова стихія не підніме ціни на вантажоперевезення - експерт

Снігова стихія не підніме ціни на вантажоперевезення - експерт

Укрінформ
Українські перевізники не практикують підвищення цін на вантажоперевезення через негоду, тому нинішня снігова стихія жодним чином не позначиться на вартості їх послуг.

Про це заявив директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін, повідомили Укрінформу в прес-службі компанії.

«Щозими стається два-три подібних форс-мажорних випадки. Через це ніхто не припиняє доставку. І ніхто не піднімає ціни на перевезення. Ми не реагуємо на такі короткострокові явища», - підкреслив Льоушкін.

За словами підприємця, в снігову погоду більшість керівників транспортних компаній дають розпорядження водіям хур, які знаходяться в рейсі, або об'їхати заметіль, або перечекати її на стоянці.

«Винятком є лише ті, кому нікуди діватися. Наприклад, товар швидко псується і його треба доставити за всяку ціну в призначений термін, або відвантаження-вивантаження транспорту заплановане в регіоні, охопленому негодою. В інших випадках заметіль об'їжджаємо або перечікуємо її на стоянці. Чому?  Хури мають дуже погану прохідність по ожеледі й снігу. Тому треба почекати, поки колія на трасі буде «уторована» легковиками. Палити гуму (буксувати) - дуже дорого. Одне колесо зараз коштує більш як 6 тис. грн, а комплект (чотири колеса) - тисячу доларів. А спалити їх на ожеледі не дуже то й складно, особливо уміючи. Тому ніхто особливо геройствувати не намагається», - зазначив Льоушкін.

Читайте також: В Укрзалізниці порадили трейдерам завчасно планувати перевезення зерна

Експерт транспортної галузі підкреслив, що ніхто з перевізників не припинив роботу через негоду - всі машини знаходяться на трасі і працюють.

«Чи варто чекати затримок із постачанням? Ні, не варто. Може короткочасні, день-два, але це в рамках товарних залишків у магазинах. Порожніх полиць перед Новим роком не буде», - резюмував Льоушкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-