Схеми

Схеми "Роттердам+": НАБУ отримало доступ до рахунків компанії Ахметова

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до рахунків компанії донецького олігарха Ріната Ахметова "ДТЕК Дніпроенерго" в Укрсоцбанку в рамках розслідування кримінального провадження щодо формули "Роттердам+".

Рішення про надання доступу 6 вересня ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова, повідомляє "Слово і Діло".

"Клопотання – задовольнити. Надати детективам НАБУ тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні Укрсоцбанку з можливістю вилучення їхніх копій, відкритих клієнтом банку – ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", – йдеться в документі.

Читайте також: У Нацкомісії сказали, коли скасують скандальний "Роттердам+"

Згідно з рішенням суду, детективи НАБУ отримали доступ до відомостей про рух коштів на рахунках "ДТЕК Дніпроенерго" в Укрсоцбанку за період із 1 квітня 2014 року до часу ухвалення рішення із зазначенням часу проведення платежів, із вхідним і вихідним сальдо, дебетовими та кредитними оборотами за кожен операційний банківський день проведення платежів, розшифровкою кореспондентів і призначення платежу за розрахунковими рахунками компанії.

Як повідомлялося, у липні суд відмовився задовольнити подібне клопотання НАБУ, яке стосувалося в т.ч. рахунків ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" в "ПУМБ" і "ПриватБанку", а також рахунків ПАТ "Центренерго" в "Ощадбанку", "БТА Банку", "Промінвестбанку," Укрексімбанку "," Альфа-Банку","Київської Русі "і "Укргазбанку".

Зазначимо, що 70% теплової генерації сконцентровано в компанії ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.

Фото: КоммерсантЪ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-