Ціна житла на

Ціна житла на "вторинці" за рік впала на 9% - експерт

Укрінформ
З липня 2016 по липень 2017 року середня ціна за 1 кв. метр житла на вторинному ринку нерухомості в Україні впала на 9%.

Про це заявив віце-президент Всеукраїнської громадської організації “Ліга експертів України“ Андрій Гусельніков під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо загальне падіння вартості квадратного метру на вторинному ринку. За 12 місяців ми спостерігаємо в середньому по Україні десь 9% зниження вартості квадратного метру (в амер. дол. - ред.)", - зауважив Гусельніков.

Читайте також: Житлову субсидію автоматично перепризначили майже 236 тисячам родин - КМДА

Він додав, що лідером зниження вартості квадратного метру став Дніпро, де за рік середня ціна знизилась на 10,2% (до $535). Найменше падіння вартості було зафіксовано у Львові - 6,6% (до $832). 

За словами експерта, на 9,7% знизилась ціна за 1 кв. метр і на вторинному ринку нерухомості в Одесі, а в Харкові - на 8,3%%. У Києві з липня 2016 по липень 2017 середня ціна за 1 кв. м на вторинному ринку житла впала на 7%.

Гусельніков вважає, що основна причина падіння вартості квадтратного метра в Україні - це зменшення платоспроможності громадян. Він прогнозує, що в цілому за 2017 рік в Україні середня ціна 1 кв. м житла на вторинному ринку може впасти на 12%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-