Мартинюк: Ринок земель вирішить проблеми, які створює діючий мораторій

Мартинюк: Ринок земель вирішить проблеми, які створює діючий мораторій

Укрінформ
Уряд найближчим часом внесе до Верховної Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк на своїй сторінці у Facebook. 

"В частині земельної реформи – ми фіналізуємо пропозиції учасників робочої групи щодо напрацювання оптимальної моделі запуску ринку. Найближчим часом ці пропозиції в статусі законопроекту про обіг сільгоспземель будуть внесені до парламенту. Згідно з планом роботи сьомої сесії, його розгляд заплановано на жовтень", - інформує Мартинюк.

Він додав, що запуск ринку земель сільськогосподарського призначення вирішить проблеми, які створює діючий мораторій, зокрема це: недооцінка земель, високі операційні витрати на адміністрування земельного банку (величезна кількість договорів оренди) та обмежений доступ до фінансування.

Читайте також: Мінагро: Тваринництво і садівництво - пріоритети держпідтримки на 2018-2020 роки

Як повідомлялося, до ухвалення закону про обіг земель сільськогосподарського призначення в Україні діє мораторій на їх продаж. Наразі мораторій продовжено до 1 січня 2018 року.

У липні Міжнародний валютний фонд відклав вимогу щодо прийняття земельної реформи в Україні для виділення наступного траншу в рамках програми розширеного кредитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-