Європейське Енергетичне товариство розпочало аудит НКРЕКП - Вовк

Європейське Енергетичне товариство розпочало аудит НКРЕКП - Вовк

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) почала спільну роботу з Європейським Енергетичним товариством з аудиту комісії.

Про це в інтерв'ю "Енергореформі" повідомив голова комісії Дмитро Вовк.

Зараз НКРЕКП спільно з Енерготовариством працює над детальним змістом звіту.

«У ньому (звіт Енерготовариства - ред.) буде наведено зріз всього, починаючи від персоналу і закінчуючи виконанням закону і певними рішеннями», - сказав Вовк.

Як зазначив глава НКРЕКП, ця робота займе від півтора до двох місяців. Після закінчення цього терміну можна очікувати конкретні результати аудиту.

Читайте також: НКРЕКП схвалила інвестиційну програму ТОВ «Євро-Реконструкція»

Вовк також повідомив, що до проведення аудиту будуть залучені фахівці віденського офісу Енерготовариства.

«У Енерготовариства є представництво в Києві, але, оскільки питання є дуже важливим і для тієї сторони, для проведення аудиту будуть залучені додаткові сили з віденського офісу», - сказав глава НКРЕКП.

Звіт Енерготовариства дозволить реально оцінити діяльність НКРЕКП і сприятиме посиленню допомоги Україні в проведенні реформ з боку міжнародних структур, висловив упевненість глава регулятора.

«Ми очікуємо, що їх звіт покаже реальну, незалежну, професійну картину. Будуть рекомендації уряду, Верховній Раді України, комісіям. Але для нас дуже важливо зафіксувати реальну картину», - наголосив Вовк.

У липні 2017 року НКРЕКП звернулася в секретаріат Енергетичного товариства з проханням провести незалежний аналіз її діяльності.

«Ми будемо вдячні, якщо секретаріат проведе нейтральний і критичний аналіз діяльності НКРЕКУ, як де-юре повноважень НКРЕКП, даних законом, так і де-факто - виконання своїх повноважень в якості незалежного органу», - зазначалося в листі регулятора на адресу Енергетичного товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-