росіяни пошкодили або зруйнували понад 380 пам'яток культури в Україні - МКІП

росіяни пошкодили або зруйнували понад 380 пам'яток культури в Україні - МКІП

Укрінформ
На сьогодні зафіксовано понад 380 випадків руйнування або пошкодження російськими загарбниками пам’яток культурної спадщини на території України.

Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"На сьогодні зафіксовано вже більше 380 випадків руйнувань або пошкоджень наших пам’яток архітектури, археології, релігії та історії", сказала вона.

У цьому зв'язку Бондар нагадала про проєкт Сulturecrimes, у межах якого збирається інформація про об’єкти, які постраждали від дій російської армії.

“Цей ресурс дуже допомагає нам не тільки збирати інформацію про пошкоджені об’єкти, а й розуміти взагалі ступінь зруйнованості, а значить - і планувати майбутню відбудову та використовувати цю інформацію в майбутніх міжнародних судах”, - сказала заступниця міністра.

Читайте також: США не дозволять знищити українську культуру - посол

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики фіксує злочини росіян проти культурної спадщини за допомогою національної платформи culturecrimes.mkip.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-