В окупованому Криму «суд» оштрафував правозахисницю Лутфіє Зудієву

В окупованому Криму «суд» оштрафував правозахисницю Лутфіє Зудієву

Укрінформ
Підконтрольний Росії Київський районний «суд» у Сімферополі оштрафував правозахисницю і журналістку Лутфіє Зудієву на 2500 рублів.

Про це повідомляє ГО «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Зазначається, що Зудієву оштрафували за частиною 2.1 статті 13.15 КоАП РФ «Зловживання свободою масової інформації». На неї співробітник так званого Центру з протидії екстремізму склав протокол за «поширення в засобах масової інформації про іноземних агентів або матеріалів, які вони виробляють, без вказування на статус іноземного агента».

Водночас правозахисниця наголосила, що притягнути до адміністративної відповідальності за частиною 2.1 ст. 13.15 КпАП РФ можна виключно або редакцію ЗМІ, або засновника ЗМІ, а також головного редактора або іншу посадову особу. Вона наголосила, що ЦПЕ фактично прирівняв її особисту сторінку у Фейсбуці до зареєстрованого ЗМІ.

За словами правозахисниці, «суд» ухвалив рішення без її участі та не розглянув її письмові заперечення в адміністративній справі. «Через ДТП у дорозі та затори я запізнилася на кілька хвилин. Попередила суддю через захисника, але вона чомусь розцінила це як неповагу. Усі свої аргументи, які готувала на засідання і не озвучила, я викладу в апеляційній скарзі», — заявила Зудієва.

Засідання «суду» тривало 8 хвилин.

Лутфіє Зудієва – активістка «Кримської солідарності» та журналістка видання «Ґрати» висвітлює судові процеси та порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Криму заарештували чоловіка за допис у соцмережі «Крим - це Україна»

Як повідомлялося, що 22 лютого 2024 року у Криму російські силовики затримали правозахисницю Луфтіє Зудієву. Згодом її відпустили, склавши на неї два адмінпротоколи.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-