Десять років окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу - Меджліс

Десять років окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу - Меджліс

Заява
Укрінформ
Десять років тимчасової окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу і значної частини жителів півострова різних національностей.

Про це йдеться у заяві Меджлісу з нагоди Дня спротиву російській окупації Криму у Фейсбуці, яку опублікував на своїй сторінці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"Десять років тимчасової окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу і значної частини жителів Криму різних національностей. Вони залишаються вірними Українській державі і відданими своїй землі, здійснюючи ненасильницький спротив російській окупації", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Меджліс і далі здійснюватиме всі необхідні дії, що сприятимуть якнайшвидшому звільненню Криму від російських загарбників.

Читайте також: Спротив російській окупації Криму: як це було 10 років тому

В Меджлісі нагадали, що захоплення Криму у 2014 році планувалося Росією як початок встановлення контролю над усією Україною і готувалося роками: від системної зачистки інформаційного простору та інфільтрації російських агентів в органи державної влади й управління до демонізації кримськотатарського народу.

За десять років окупації Росія перетворила Крим на суцільний військовий плацдарм, де відбуваються масові злочини проти жителів Криму, зокрема вбивства, насильницькі зникнення, політично мотивовані переслідування, посягання на інші основні свободи, включаючи свободу висловлення думок, свободу релігії або переконань.

Меджліс також подякував військовослужбовцям Сил оборони України, які своєю мужністю та самовідданістю наближають час визволення Криму, висловив шану та підтримку кримськотатарському народу та всім жителям тимчасово окупованого Криму, які зберігають вірність Українській державі.

Читайте також: Чубаров нагадав про мітинг у Сімферополі в 2014 році: Люди не дали Москві бажану картинку

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму. Український Крим окупований уже 10 років. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни Росії проти України.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що «коли Росія захопила Крим – світ просто впав на коліна».

Фото: Фейсбук Рефата Чубарова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-