В Індії арештували чотирьох осіб, які обманом вербували чоловіків до РФ на війну проти України

В Індії арештували чотирьох осіб, які обманом вербували чоловіків до РФ на війну проти України

Укрінформ
Федеральна поліція Індії повідомила про арешт чотирьох осіб, яких звинувачують у заманюванні молодих чоловіків до Росії обіцянками прибуткової роботи або вступу до вишу, а насправді - щоб змусити їх воювати проти України.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Серед заарештованих - перекладач, особа, яка допомагала оформлювати візи і бронювати авіаквитки, а також два вербувальники, які діяли у двох штатах, повідомило Центральне бюро розслідувань (CBI).

За даними відомства, розслідування триває і проти інших обвинувачених, які є частиною міжнародної мережі торговців людьми.

CBI повідомило, що жертвами вербувальників стали близько 35 індійських чоловіків.

Сім'ї двох загиблих на війні індійців розповіли журналістам, що чоловіки поїхали до Росії, сподіваючись працювати "помічниками" в армії.

Читайте також: Росія активізувала залучення на війну іноземних найманців - Коордштаб

Індія відмовилася засуджувати Росію за вторгнення в Україну. Після початку повномасштабної війни Індія збільшила закупівлю російської нафти - у минулому фінансовому році РФ стала її найбільшим постачальником другий рік поспіль.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Індії попросило Росію про дострокове звільнення деяких індійців, які працюють у російській армії на «допоміжних роботах». Минулого місяця в Індії викрили «велику мережу торгівлі людьми», яка відправляла молодих людей до Росії, обіцяючи роботу, після чого їх змушували брати участь у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-