Воєнним розвідникам не можна мати соцмережі - Буданов

Воєнним розвідникам не можна мати соцмережі - Буданов

Укрінформ
Працівникам воєнної розвідки не можна мати Телеграм або інші соціальні мережі.

Про це в інтерв’ю BBC Ukrainian зазначив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає Укрінформ.

«Ні, абсолютно», - заявив він, відповідаючи на питання, чи розвідникам взагалі можна мати Телеграм або інші соцмережі.

Він підтвердив, що це заборонено.

«Як керівник – у мене просто доступ до всіх світових медіа і ресурсів є. Тому я продивляюсь, щоб бачити результати тих чи інших наших операцій. Або резонансних подій, які, на наш погляд, мають чи будуть мати якийсь вплив», - сказав Буданов.

За його словами, Телеграм є величезною проблемою для України. Буданов зазначив, що закриття (чи блокування) анонімних Телеграм-каналів тимчасово може стати вирішенням цього питання.

«Але я все ж таки вважаю, що треба змусити їх зареєструватися. Це не буде тиском на пресу. В демократичному суспільстві, ще раз кажу, не можна просто так тиснути... Чому я вам це взагалі розповідаю? Ви ж представник журналістики. Ти дуже б зраділа, якби до вас прийшли і сказали: все, тепер з цього дня ти пишеш отак? Ну зрозуміло, це ненормально було б. Але боятись сказати, що ви це ви – це теж неправильно. І від імені аноніма викидати в ефір, вибачте, все, за що заплатять, з абсолютно різних частин світу – це теж ненормально», - переконаний керівник ГУР.

Він вважає, що якщо особа хоче доводити свою позицію - а вона може комусь не подобатись, і це нормально в демократичному суспільстві – то вона має нести відповідальність.

Відповідаючи на питання, чи сам він читає Телеграм, Буданов заявив, що інколи його продивляється.

«У мене є на одному апараті Телеграм, скажімо так, на робочому. І я продивляюсь його, коли відбуваються ті чи інші події, щоб дивитися здебільшого, як російський соціум сприймає ті чи інші події. Це єдине, чим я користуюсь із Телеграм», - пояснив очільник ГУР.

Відповідаючи на питання, як він реагує на новини російських Телеграм-каналів про його «вбивство», Буданов навів слова своєї бабусі, яка казала, що коли постійно говорять, що хтось помер, то значить, ця людина буде довго жити. «Ну, значить, так і буде зі мною», - сказав Буданов.

Читайте також: Телеграм є основним каналом постачання роспропаганди в Україну - експерти

Як повідомлялося, експерт ГО «Інститут дослідження кібервійни» Єгор Аушев заявив, що з технічного погляду заборонити використання месенджера Телеграм в Україні можливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-