Системи Patriot і винищувачі зараз потрібні в Україні - Зеленський

Системи Patriot і винищувачі зараз потрібні в Україні - Зеленський

Укрінформ
Patriot є системами протиповітряної оборони лише коли діють, і вони зараз потрібні у руках українців.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі, передає Укрінформ.

"«Петріоти» є системами ППО тільки коли діють – захищають життя, а не стоять без руху десь на базах зберігання. Сучасні винищувачі потрібні саме там, де сучасність проходить випробування й де вирішується, чи будуть діти й онуки теперішніх поколінь жити в мирі та безпеці. Демократичний світ має всі сили, щоб подолати російський терор", - заявив Зеленський.

Він закликав партнерів "не боятись власної сили й дійсно допомагати захищати життя". 

"«Петріоти» потрібні зараз у руках українців. Сучасні винищувачі потрібні в українському небі. Російські ракети та іранські «шахеди» повинні програти, щоб ніколи й ніде руїни не виграли у життя", - наголосив глава держави.

На його переконання, ефективно протидіяти терору можна лише разом. "І я дякую кожній країні, кожному лідеру, які вже це розуміють. Дякую всім, хто проявляє лідерство в допомозі Україні!" - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час термінового засідання Ради Україна – НАТО заявив, що для оборони Україні потрібно ще щонайменше сім систем Patriot чи подібних систем ППО.

Читайте також: Patriot для України можуть продати країни Європи або Близького Сходу - експерт

Німеччина закликала Європейський Союз і НАТО якнайшвидше посилити протиповітряну оборону України. Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус і міністр закордонних справ Анналена Бербок започаткували спільну ініціативу та закликали треті країни переглянути свої можливості.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте 18 квітня запропонував викупити системи протиповітряної оборони Patriot у країн, які їх мають, але не хочуть самостійно надавати Україні.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Нідерланди не єдина держава, яка готова просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-