ГУР про перше збиття Ту-22М3 у повітрі: літак «приземлили» за 300 кілометрів від України

ГУР про перше збиття Ту-22М3 у повітрі: літак «приземлили» за 300 кілометрів від України

Відео
Укрінформ
Російський бомбардувальник Ту-22М3, який в ніч на 19 квітня атакував Україну, збили на відстані близько 300 кілометрів від українського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну атаку проти України, був збитий в результаті спецоперації Головного управління розвідки у взаємодії з Повітряними силами», - ідеться у повідомленні.

Джерело: Офіційний Telegram-канал ГУР МО України

Як поінформували в ГУР, «ворожий літак Ту-22МЗ вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50».

Внаслідок ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився.

В ГУР зазначили, що це перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника у повітрі під час бойового вильоту протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: У Ставропольському краї Росії впав літак, який атакував Україну

Як підтвердило Укрінформу джерело у Головному управлінні розвідці, російський дальній бомбардувальник Ту-22М3 був збитий за допомогою зенітного ракетного комплексу С-200.

«Так, ця інформація відповідає дійсності», - заявив співрозмовник агентства.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підтвердив, що зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил у взаємодії з ГУР знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який є носієм крилатих ракет Х-22.

Фото: Володимир Владимиров / Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-