«Час сплив»: мітингувальники у Тбілісі вимагають зустрічі з прем’єром

«Час сплив»: мітингувальники у Тбілісі вимагають зустрічі з прем’єром

Укрінформ
У Тбілісі учасники протесту проти ухвалення закону про «іноагентів» вимагають зустрічі з прем’єр-міністром Іраклієм Кобахідзе.

Про це повідомляють «Новости-Грузия», передає Укрінформ.

"Зараз разом з нами, мирно, спокійно йдемо до державної канцелярії. Вимагатимемо, щоб прем'єр-міністр вийшов і поговорив з нами", – звернувся до учасників мітингу біля парламенту Грузії активіст Леван Цуцкірідзе.

Читайте також: Президентка Грузії заявила, що ветує закон про «іноагентів»

Раніше мітингувальники закликали уряд Грузії протягом години відкликати закон про «іноагентів». Після того, як їм не відповіли, вони вирушили з проспекту Руставелі до адміністрації уряду.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Грузії 17 квітня затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти.

Відповідно до законопроєкту, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила».

Законопроєкт про запровадження в Грузії статусу так званих іноземних агентів був уперше внесений до парламенту навесні 2023 року. Його було ухвалено в першому читанні, але відхилено в другому після масових протестів.

На початку квітня 2024 року виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе заявив, що уряд повернувся до розгляду законопроєкту про «іноагентів».

Через повторне ініціювання законопроєкту у Тбілісі проходять акції протестів.

Фото з сайту newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-