У Росії залучили до виготовлення «Шахедів» понад тисячу підлітків - Центр нацспротиву

У Росії залучили до виготовлення «Шахедів» понад тисячу підлітків - Центр нацспротиву

Документ
Укрінформ
Окупанти залучають неповнолітніх цивільних до виробництва зброї, зокрема ударних дронів.

Про це свідчать документи, які передали Центру національного спротиву активісти групи “Кібер Спротив”, передає Укрінформ. 

Як зазначається, серед отриманих документів – списки зарахованих на навчання в “Алабуга Політех” підлітків, їхні паспорти та згоди батьків. Оприлюднено інформацію, яка підтверджує, що на території так званої особливої економічної зони “Алабуга” (Республіка Татарстан) локалізовано в виробництво ударних БпЛА Shaheed-136 (“Герань-2"). З метою конспірації виробництво дронів названо “проєктом "Дельфін”.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини і Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді - Гуменюк

Документи свідчать, що у “Політеху” можуть навчатися 1300 студентів на рік. ЦНС отримав базу з 1209 імен та телефонів студентів набору 2023 року. Це переважно неповнолітні, які з 9 по 11 клас проходять навчання і стажування.

Причому у списку є дитина, що була вивезена росіянами з тимчасово окупованої території України – це підтверджується українським номером телефону, наголосили у ЦНС.

"Це ще один прояв зухвалого цинізму агресора, що вчиняє умисний геноцид українців на ТОТ, вивозить українських дітей з метою асиміляції на території РФ. Ще жахливіше те, що українські неповнолітні громадяни примусово задіяні агресором у виробництві зброї", - підкреслили у ЦНС.

Читайте також: Дрони з міста Алабуга вбивають українців

Наголошується, що залучення неповнолітніх осіб до виробництва БпЛА, що щоденно тероризують мирне населення України, є грубим порушенням міжнародного права. "Це умисне перетворення дітей на комбатантів та нараження їх на небезпеку. А залучення українських дітей до цього – це подвійний злочин агресора за який причетні понесуть покарання", - наголошують у Центрі.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України щонайменше 100 тисяч дітей залучені до російських пропагандистських «молодіжних організацій».

Фото: Центр нацспротиву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-