Обсяг металобрухту на майданчиках Міноборони до кінця року може сягнути 200 тисяч тонн - Джигир

Обсяг металобрухту на майданчиках Міноборони до кінця року може сягнути 200 тисяч тонн - Джигир

Укрінформ
Міноборони накопичує металобрухт на чотирьох майданчиках для його подальшої реалізації. До кінця 2024 року лише на обліку Управління відчуження та утилізації Міноборони може опинитися 200 тисяч тонн брухту.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

«Металобрухт є найбільшою частиною надлишкового майна Міноборони. Лише на обліку Управління відчуження та утилізації відомства накопичилося більше 15 тис. тонн металобрухту чорних металів. Понад 541 т з них - брухт зі вмістом дорогоцінних металів. Через війну обсяги брухту виросли у 5-7 разів - до кінця 2024 лише на обліку управління може опинитися 200 тисяч тонн брухту», - зазначив Джигир.

Він уточнив, що Міноборони може реалізовувати накопичений на своїх складах брухт із чорних металів лише із залученням уповноважених державних підприємств, перелік яких затверджений урядом. Наразі йдеться про три держкомпанії - «Укроборонсервіс», «Укрспецторг» та «Черкаський автомобільний ремонтний завод».

Джигир додав, що наразі брухт завозиться на чотири майданчики Міноборони. Крім того, у військових частинах є українська пошкоджена техніка та ворожа трофейна техніка.

Читайте також: У Міноборони провели чотири інспекції переданої міжнародними партнерами зброї - Джигир

Відповідаючи на запитання, коли і як з пошкодженої техніки знімається все необхідне обладнання, заступник міністра пояснив: «Є визначений протокол. Її оглядає комісія, потім працюють сапери, Командування Сил логістики потім все, що можна, знімає, далі оглядають музейники. Коли пройдено усі фільтри, брухт потрапляє у розпорядження Управління з утилізації надлишкового майна».

Джигир зазначив, що наразі левова частка пошкодженої техніки перебуває в зоні бойових дій, звідки транспортувати її поки що неможливо.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня в Міноборони повідомили, що фахівці управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна Міністерства оборони зібрали на Харківському напрямку 55 тонн конверсійного металобрухту (брухту військового походження).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-