Обстріл Росією Одеси під час візиту грецької делегації не був випадковим - прем’єр Міцотакіс

Обстріл Росією Одеси під час візиту грецької делегації не був випадковим - прем’єр Міцотакіс

Укрінформ
Обстріл російськими військами Одеси під час візиту 6 березня грецької делегації на чолі з прем’єр-міністром країни Кіріакосом Міцотакісом не був випадковим.

Про це глава грецького уряду Міцотакіс заявив в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи ракетний обстріл росіянами Одеси, коли ракети впали на відстані 500-800 метрів від грецької делегації, був свідомою атакою на главу уряду країни ЄС і НАТО, Міцотакіс зазначив, що це доволі далекосяжні висновки.

«Але я не думаю, що це випадковість. Це була акція залякування. Але я дуже чітко сказав, що нас не залякають», - підкреслив Міцотакіс.

Він додав, що позиція Греції не зміниться: Афіни як допомагали Києву, так і робитимуть це надалі.

Грецький прем’єр підкреслив, що Афіни «не готові» передавати Україні винищувачі F-16. Він зауважив, що інформація про це, яка раніше з’явилася у ЗМІ, не була правдивою.

Водночас він зазначив, що Афіни продовжують надавати різного роду військову допомогу Україні, зокрема, передали Києву «значну кількість снарядів калібру 155 мм».

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Греції посилення української ППО

Міцотакіс зазначив, що Греція розглядає різні можливості військової допомоги Україні з врахуванням того, щоб ці поставки не знизили здатність країни до відлякування потенційного агресора.

Як повідомляв Укрінформ, під час відвідання 6 березня Одеси Міцотакісом спільно з Президентом України Володимиром Зеленським Росія нанесла ракетний удар по місту.

На фото - Міцотакіс під час візиту до Одеси 6 березня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-