У Білорусі «вагнерівці» підготували ще одну групу бойовиків для диверсій в Україні - Центр нацспротиву

У Білорусі «вагнерівці» підготували ще одну групу бойовиків для диверсій в Україні - Центр нацспротиву

Укрінформ
У Білорусі бійці з ПВК «Вагнер» завершили вишкіл бойовиків, головним завданням яких буде диверсійна робота на території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного супротиву.

«Восьмий вишкіл найманців для війни в Україні завершився у Білорусі. За інформацією білоруського підпілля тут пройшов бойове залагодження загін спецпризначення «Граніт». Навчання проводили все ті ж інструктори із ПВК «Вагнер», які знайшли собі притулок саме на території країни союзника Росії», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що головним завданням новостворених загонів буде диверсійна робота на території України.

«Вагнерівці» проводять заняття з інженерної та вогнепальної підготовки, тактичної медицини. Основним озброєнням для таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети і кулемети Калашникова.

На початку лютого розвідка Великої Британії повідомила, що в Білорусі залишається менше від тисячі бойовиків ПВК «Вагнер», але «це грає на руку Кремлю і впливає на Україну». Скоріш за все це пов’язано з тим, що режим в Білорусі поки не задовольняє інструкторів з «Вагнера» своїм рівнем оплати за послуги, в результаті більшість інструкторів не планує залишатися в країні надовго і тікає у Африку, де більше платять.

Читайте також: «Вагнерівці» на окупованих територіях вербують українців воювати в Африці - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині судитимуть диверсанта - громадянина Білорусі, який воював на боці загарбників та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури Києва та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-