Плетенчук: Серед знищених Силами оборони суден російського флоту є представники всіх типів

Плетенчук: Серед знищених Силами оборони суден російського флоту є представники всіх типів

Укрінформ
Серед знищених Силами оборони України суден російського флоту є представники всіх типів, але працювати ще є над чим.

Про це речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Фактично на рахунку Сил оборони України не лише флагман, є фактично представники всіх типів, класів - і сторожовий, і великі десантні кораблі - окрема каста, і навіть підводний човен. І тут попрацювали всі - і Сухопутні війська, і Повітряні сили, і Служба безпеки України, Головне управління розвідки. Тобто фактично всі долучаються до проведення цих операцій", - сказав Плетенчук, відповідаючи на запитання, скільки станом на сьогодні знищено суден РФ або виведено з ладу.

Водночас, додав він, мовою цифр, то це "може говорити про третину".

"Але, звісно, більш важливим є якісний показник, тому тут ще є багато над цим працювати. В першу чергу це стосується носіїв крилатих ракет, яких вони мають десяток в акваторії Чорного моря, а точніше - зараз в акваторії гавані у Новоросійську. Тим не менш - так, роботи ще вистачає, але можемо в принципі і казати про те, що маємо успіхи. І вони досить суттєві. Ви бачите, що фактично спроби блокувати цивільне судноплавство, яке є для України критично важливим, не побоюся цього визначення, тому що це 90% українського експорту, - всі їхні ці спроби завершилися невдачею. І, окрім того, ви бачите, що панування Чорноморського флоту в Чорному морі, про яке вони казали, мріяли і вважали це нормою, так само зараз під великим питанням", - сказав Плетенчук.

Читайте також: Військових кораблів немає: Плетенчук розповів, як Росія використовує Азовське море

Також він розповів, що росіяни вчергове змінили командувача Чорноморського флоту та шукають нову тактику.

"Звісно, не варто недооцінювати і вважати, що вони будуть там до кінця війни сидіти і нічого не робити, склавши ласти. Ні, звісно, вони малюють на асфальті субмарини, на злітних смугах - гелікоптери, але при цьому вони посилюють, наприклад, авіаційну складову, попри те, що для цього вони використовують уже досить застарілий парк. Вони постійно присутні в акваторії Чорного моря саме у повітряному просторі, там постійно працює як винищувальна, так і розвідувальна авіація. І це є реальною проблемою - і зі складу, до речі, так само Чорноморського флоту. Тому є нам над чим працювати. І, звісно, вони так само намагаються протидіяти... Звісно, вони будуть намагатися якось повернутися в Чорне море, тому що це вже, можна називати так - попахує капітуляцією в морі. Вони цього, звісно, собі дозволити не можуть", - додав Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, українські Військово-морські сили два роки тому, 13 квітня, завдали удару по російському крейсеру «Москва».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-