Дрони змінили війну в Україні, як танки під час Першої світової - WP

Дрони змінили війну в Україні, як танки під час Першої світової - WP

Фото
Укрінформ
Безпілотники змінюють війну в Україні так само, як танки під час Першої світової.

Про це йдеться у статті The Washington Post, передає Укрінформ.

Як зазначається, через велику кількість безпілотників над лінією фронту українські та російські війська практично не мають можливості пересуватися полем бою непоміченими.

Дрони заважають руху штурмових груп. Зростання кількості малих дронів на фронті перетворило так звану сіру зону на «зону смерті». Командир взводу ударних БпЛА Code 9.2 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олександр Настенко розповів WP, що бійці, які наважуються рухатися вночі під «поглядами» ворожих безпілотників, «гинуть моментально».

За його словами, відносно дешеві безпілотники змінили сучасну війну і спочатку дали українським військовим перевагу на полі бою, однак потім росіяни почали масово виробляти власні дрони.

«Те, що ми зараз спостерігаємо, - це бліцкриг безпілотної війни», - сказав керівник штабу компанії BRINC Drones, що базується в Сієтлі, Ендрю Коте.

На його думку, дрони в Україні так само змінюють війну, як танки під час Першої світової. Водночас, за його словами, це патова ситуація, оскільки якщо людина перебуває на відкритій місцевості, на нею відразу «полюють».

За словами українських військових, у радіусі 10 км на полі бою перебувають 100 дронів. Однак важко розрізнити, з чиєї сторони їх запущено.

Читайте також: Українські інженери розробили розвідувальний безпілотник WarDog

Водночас безпілотники допомагають Україні в умовах дефіциту боєприпасів. Хоча українські бійці наголошують, що артилерійські снаряди вкрай необхідні, інакше можна програти війну.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що вітчизняний ОПК має доволі високий потенціал, і Україна працює над збільшенням фінансування виробництва на своїй території.

Україна цьогоріч виготовить тисячі безпілотників далекого радіусу дії.

Фото: Alice Martins for The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-