Німеччина передасть Україні ще один комплекс ЗРК Patriot

Німеччина передасть Україні ще один комплекс ЗРК Patriot

Укрінформ
Німеччина вирішила відправити Україні в найкоротші терміни ще один комплекс ППО Patriot.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони ФРН у соцмережі Х.

"Німеччина передасть Україні невідкладно ще одну систему Patriot для того, щоби була можливість захиститися від подальших повітряних ударів. Це буде на додаток до вже переданих и запланованих до передачі систем", - йдеться у дописі.

У звʼязку з подальшим збільшенням авіаударів Росії по Україні федеральний уряд ухвалив рішення про посилення української ППО, зазначив міністр оборони Борис Пісторіус. Він зауважив, що російський терор з повітря продовжується і несе загрозу людським життям і існуванню інфраструктури, але також боєздатності ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський у своєму пості в Телеграмі подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за ухвалене рішення про передачу нашій країні системи Patriot.

«Важлива результативна розмова з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО», - йдеться в повідомленні.

Президент подякував німецькому партнерові за підтримку України в критичний час і закликав інших лідерів держав наслідувати цей приклад.

Читайте також: Україна потребує більше Patriot і ракет до них, і партнери знають про це - Євлаш

Також Зеленський та Шольц обговорили підготовку до майбутньої конференції з відновлення URC2024, яка пройде в Берліні.

Окремо Президент розповів про підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії в червні.

Як повідомлялось. Німеччина як лідер коаліції ППО у формати "Рамштайн" шукає наразі додаткові системи Patriot у третіх країнах. Як заявила глава МЗС країни Анналена Бербок, запаси цієї зброї в Бундесвері сильно зменшилися.

Міністри закордонних справ України й Італії Дмитро Кулеба та Антоніо Таяні обговорили кроки, які Італія може зробити для пошуку і доставки систем протиповітряної оборони.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-