Рютте: Продовжуємо працювати над швидким постачанням Україні боєприпасів та засобів ППО

Рютте: Продовжуємо працювати над швидким постачанням Україні боєприпасів та засобів ППО

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Нідерланди продовжують робити все можливе, щоб разом з міжнародними партнерами швидше доставляти Україні більше боєприпасів та засобів протиповітряної оборони.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

"Ми продовжуємо робити все можливе, щоб разом з міжнародними партнерами швидше доставляти більше боєприпасів та засобів протиповітряної оборони. Тут ми тісно співпрацюємо, зокрема, з Данією та Чехією. Україна має виграти цю битву. Заради них самих і нашої безпеки", - написав Рютте.

Він також наголосив, що Україна щодня страждає від російської агресії.

"Цього тижня сталися масові напади на електростанції. Під час обстрілів міста Харків знову загинули мирні мешканці. Україні потрібно більше, щоб захистити себе”, - написав він.

Рютте заявив, що цьогоріч Нідерланди виділять додатково 1 мільярд євро на військову підтримку України.

Читайте також: Україна потребує більше Patriot і ракет до них, і партнери знають про це - Євлаш

“Цього року Нідерланди виділять додатково 1 мільярд євро на військову підтримку. Це на додаток до 2 мільярдів євро, про які вже було домовлено. Також було вирішено, що ми виділимо 3 мільярди євро на військову підтримку наступного року. Ми також виділяємо 400 мільйонів євро на підтримку української економіки на плаву та на ремонт критично важливої енергетичної інфраструктури”, - написав Рютте.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у телефонній розмові з Президентом Володимиром Зеленським повідомив про надання ще мільярда євро на військову допомогу Україні й 400 млн євро на відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-