Найпрогресивніші розробки ОПК київських політехніків можуть отримати державну підтримку

Найпрогресивніші розробки ОПК київських політехніків можуть отримати державну підтримку

Відео
Укрінформ
Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін і генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін обговорили зі студентами «Київської політехніки» можливість залучення наукового потенціалу університету до проєктів оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості з посиланням на КПІ, передає Укрінформ.

«Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін і гендиректор «Укроборонпрому» Герман Сметанін завітали до Київської політехніки, щоб залучити науковий потенціал університету до проєктів оборонно-промислового комплексу», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що після повномасштабного вторгнення науковці КПІ сконцентрувалися для розробок на ообронно-промисловий комплекс країни, зокрема, на космічній програмі, виготовлені БпЛА, модернізації систем радіоелектронної боротьби та розвідки. Так, політехнікам вдалося в кілька разів підвищити характеристики існуючих РЕБ та РЕР і ці системи вже пройшли випробування і отримали позитивні відгуки.

«Ми бачимо, як змінюється формат ведення війни, з'являються нові елементи в оборонній промисловості - defense tech, все, що стосується безпілотних систем. Тому розробка, проєктування та оперування такими системами - це професії майбутнього», - зазначив Камишін.

Читайте також: Українські винахідники розробили портативну станцію РЕБ для протидії FPV-дронам

Під час зустрічі міністр також зауважив, що найпрогресивніші розробки київських політехніків можуть отримати державну підтримку та масштабування.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони провело перший хакатон «Наступ машин», що об'єднав понад 450 розробників, інженерів та винахідників. Співорганізаторами заходу є Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості і defense tech кластер Brave1. Кожен із 12 його переможців отримав по 10 тисяч доларів для доопрацювання розробок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-