Зеленський: В України немає снарядів для контрнаступальних дій

Зеленський: В України немає снарядів для контрнаступальних дій

Укрінформ
В України наразі немає снарядів для контрнаступальних дій. Також не вистачає далекобійних снарядів і зброї, щоб завдавати ударів по військових аеродромах РФ, літаках, складах і базах.

Про це у Президент України Володимир Зеленський заявив на Чернігівщині в інтерв'ю телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Для контрнаступальних дій у нас снарядів немає. Для захисту нашої держави є кілька ініціатив, які почали працювати до нас надходить зброя. Щоб сьогодні захищати так, як ми захищаємо, для всіх бригад, які на найбільш напружених напрямках, все чесно розподіляється. Без пріоритетів, без улюбленців», - підкреслив Зеленський.

Глава держави зазначив, що як заміну дефіцитного артилерійського снаряда використовують дрони.

«Так, це не альтернатива, але це допомагає на деяких напрямках. Ми збільшили виробництво в десятки разів. На сьогодні глобально дефіциту в цьому питанні я не бачу. Хлопці, бойові бригади це отримують», - наголосив Президент.

Читайте також: Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16

Крім того, він повідомив, що Україні не вистачає далекобійних снарядів і зброї, щоб завдавати ударів по військових аеродромах РФ, літаках, вертольотах, складах і базах.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія та країни-партнери працюють над тим, щоб якомога швидше забезпечити Україну боєприпасами.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-