Харків є для росіян бажаною ціллю, але він на сьогодні захищений - Зеленський

Харків є для росіян бажаною ціллю, але він на сьогодні захищений - Зеленський

Відео
Укрінформ
Росіяни не приховують, що Харків для них - бажана ціль, але Харків на сьогодні захищений. Україна має потужні лінії оборони, і ворог у разі нападу отримає опір.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю загальнонаціональному телемарафону "Єдині новини", коментуючи ворожі вкиди про так званий "наступ на Харків", передає Укрінформ.

"Харків сьогодні захищений. Що стосується оборонних рубежів, що стосується нашого війська, сьогодні Харків не знаходиться у небезпеці. Те, що це бажана ціль... Ну, росіяни не приховують - весь схід, і не тільки схід, а й південь нашої держави, і такі міста як Харків, Краматорськ - це їх бажана ціль. Але сьогодні ми захищаємо абсолютно впевнено Харківщину", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що Росія проводить потужну дезінформаційну політику, і може перекидати війська на певних напрямках, потім знімати їх, і поширювати цю інформацію через західні і навіть українські ЗМІ.

Читайте також: Зеленський наголошує на надважливості посилення ППО для Харківщини

"Ми навіть іноді не знаємо, що допомагаємо. Авжеж українські медіа цього не хочуть, але ми повинні розуміти, що скрізь наші медіа, скрізь Телеграм-канали росіяни це розповсюджують. Ця паніка має хвилю такого вибуху, іноді і завдяки нам. Все треба дуже ретельно перевіряти. Всі деталі. Ніхто не заспокоює, ми у війні, але і перебільшувати не треба", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що немає ніякого секрету, що Україна будує оборонні рубежі на білоруському напрямку, і ворог має знати, що Україна має потужні лінії оборони і військо на цьому напрямку.

"Вони мають знати, що буде опір. І суспільство наше, наприклад Чернігівщина, має знати, що тут потужний захист", - сказав Зеленський.

Як додав глава держави, поки що з Білорусі не спостерігається ніяких загроз.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-