Росія посилює контроль над компаніями у стратегічних галузях - британська розвідка

Росія посилює контроль над компаніями у стратегічних галузях - британська розвідка

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року Росія взяла під державний контроль близько 180 компаній загальною вартістю приблизно $11,5 млрд.

Це, ймовірно, свідчить про те, що РФ посилює контроль над компаніями у «стратегічних» галузях.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Британська розвідка вважає, що майже напевно пріоритетними були компанії з іноземним капіталом, у тому числі ті, що належать росіянам, які проживають за кордоном.

«Дуже ймовірно, що це пов’язано з прагненням держави зменшити зовнішні (особливо західні) зв’язки в російській економіці», - зазначає британська розвідка.

Російська держава перерозподіляє активи на користь пов'язаних з Кремлем бізнесменів, які підтримують війну в Україні. Ця деприватизація, ймовірно, пов'язана із закликом кремлівського лідера Путіна у своєму посланні до росіян в лютому 2024 року до нової націоналістичної еліти, викуваної війною в Україні.

Читайте також: РФ посилила атаки на південний захід від Донецька, але без «помітних успіхів» - розвідка Британії

«Збільшення витрат на оборону майже напевно збільшило фінансовий тиск на російську державу, разом з економічними санкціями та відтоком капіталу з Росії від початку вторгнення. Російська держава з великою ймовірністю встановить більший контроль над компаніями у «стратегічних» галузях, таких як оборонна промисловість», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 5 квітня 2024 року становлять близько 445 тисяч 900 осіб, зокрема 860 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-