РФ намагається захистити флот від українських дронів затопленими баржами - Плетенчук

РФ намагається захистити флот від українських дронів затопленими баржами - Плетенчук

Укрінформ
Військовий флот РФ намагається захистити свої кораблі від атак українських морських дронів, сховавши їх у бухті, вхід до якої перегороджений затопленими баржами.

Про це розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ з посиланням на Арміюінформ.

«Ця практика не нова, те саме вони робили навколо так званого Кримського мосту. На баржі вішають бонові загородження. Все це використовується в якості таких собі елементів захисних споруд», — сказав Плетенчук.

Він нагадав, що таку практику росіян щодо затоплення чогось можна було побачити й 10 років тому, коли вони захоплювали Крим, коли вони топили власні кораблі, щоб заблокувати наші в бухті.

«Як ми бачимо, зараз вони фактично закрилися в пункті базування Новоросійська, закрили вхід до гавані, поставили загородження і просто сидять», — сказав речник.

Плетенчук також розповів, що в Азовському морі окупанти не проявляють особливої військової присутності, тому що, на жаль, контролюють все узбережжя.

«І відповідно використовують його, щоб грабувати окуповані території, вивозити через порт награбоване – збіжжя, метал. Вимикають системи відстеження, щоб приховати свої злочинні дії. Потім вивантажують вже у своїх портах і намагаються це легалізувати», — пояснив він.

Читайте також: У Криму проблеми зі зв’язком після ураження військово-морської бази в Севастополі - ВМС

Як повідомлялось, за березень Чорноморський флот Російської Федерації втратив один корабель, а також зазнали пошкоджень чотири кораблі. Затонув сторожовий корабель «Сергей Котов». Були пошкоджені великі десантні кораблі «Костянтин Ольшанський», «Ямал» та «Азов», а також розвідувальний корабель «Іван Хурс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-