Від початку року Росія атакувала Київ п’ятьма «Цирконами» та 11 «Кинджалами»

Від початку року Росія атакувала Київ п’ятьма «Цирконами» та 11 «Кинджалами»

Укрінформ
Від початку цього року в напрямку Києва ворог застосував понад 180 засобів ураження, зокрема п’ять ракет “Циркон”, 11 “Кинджалів” та 113 ракет Х-101.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Як зазначив начальник КМВА Сергій Попко, “ворог систематично атакує ударними дронами та ракетами різних типів та модифікацій. Агресор намагається нас залякати, зруйнувати наше прекрасне місто. Але це йому не вдасться. Скільки б зброї у ворога не було”.

За його даними, з 1 січня в напрямку Києва ворог застосував понад 180 засобів ураження. З них п'ять протикорабельних ракет 3М22 “Циркон”, 11 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”, шість балістичних ракет "Іскандер-М", три крилаті ракети Х-69, одна крилата ракета “Калібр”, 113 крилатих ракет Х-101 та 48 ударних безпілотників типу Shahed.

Читайте також: Ракета «Циркон»: не гіперзвукова, неточна, некерована на швидкості

Начальник КМСВА закликав міжнародних партнерів надати Україні системи протиповітряної оборони.

“Нам потрібні засоби ППО. Ніхто і ніколи в історії не витримував такої кількості та потужності ракетних ударів. Демократичний світ має допомогти закрити небо над мирними українськими містами. Більше засобів ППО – більше збережених життів. І тим ближче ми до Перемоги”, - наголосив Попко.

Як повідомляв Укрінформ, начальниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що для росіян пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску, і РФ може продовжувати час від часу здійснювати точковий терор з акцентом, зокрема на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-