Цьогоріч ЗСУ отримали 80 зразків озброєння та військової техніки українського виробництва

Цьогоріч ЗСУ отримали 80 зразків озброєння та військової техніки українського виробництва

Укрінформ
За перші три місяці 2024 року Міністерство оборони допустило до експлуатації у ЗСУ понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

Про це повідомив заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у колонці для Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

«За перші три місяці 2024 року Міністерством оборони України кодифіковано (допущено до експлуатації у війську) понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва», - поінформував він.

Посадовець зауважив, що у цьому переліку найбільша група – боєприпаси різних типів та калібрів.

Водночас другою групою за кількістю допущених зразків є БПЛА.

«Окрім БПАК для ведення повітряної розвідки, які зазнали модернізації, у цій лінійці є і абсолютно нові дрони різних типів: як FPV-камікадзе, так і ударні БПЛА багаторазового застосування, розраховані на різні відстані дії», - зауважив генерал-лейтенант.

Заступник міністра оборони також відзначив, що за січень-березень 2024 року було допущено до експлуатації майже два десятки різних зразків безпілотників саме вітчизняного виробництва.

«Третя група за кількістю кодифікованих у перші три місяці поточного року зразків ОВТ – наземні роботизовані комплекси та засоби РЕБ», - зазначив він.

Гаврилюк пояснив, що роботизовані платформи українського виробництва можуть виконувати широкий спектр завдань, адже вони є засобами вогневої підтримки (можуть нести на собі бойові модулі – кулемети та ПТРК, уражаючи ворожі цілі), транспортом евакуації поранених з поля бою, або виконують логістичні завдання, доставляючи вантажі на передову.

Зокрема, серед засобів РЕБ вітчизняного виробництва – системи тактичного рівня, покликані створювати локальний «купол» для прикриття бойових позицій українських військ чи бойової техніки.

Читайте також: Глава СБУ прогнозує у 2024 році нові спецоперації щодо Росії

За словами генерал-лейтенанта, у переліку зразків озброєння та техніки вітчизняного виробництва, які відповідні підрозділи МОУ кодифікували у першому кварталі 2024 року, окрім вище названих, також – броньована та спеціальна техніка, 120 мм міномет, засоби зв’язку та транспортні засоби.

«Підприємства вітчизняної «оборонки» нині пропонують чимало новинок. Не можу детально розповідати про їхні особливості, однак підкреслю – деякі з них мають унікальні бойові характеристики. Сподіваюся, агресор це скоро відчує на собі», - резюмував заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що цьогоріч Україна має спроможність виробляти дрони-камікадзе не меншу, ніж у Росії.

Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-