Бельгія виділить Україні €100 мільйонів на обслуговування винищувачів F-16

Бельгія виділить Україні €100 мільйонів на обслуговування винищувачів F-16

Укрінформ
У рамках 25-го пакету військової допомоги Україні Бельгія виділяє 100 мільйонів євро для технічного обслуговування бойових літаків F-16, які отримає наша країна.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише бельгійське видання The Brussels Times.

«Бельгійський уряд затвердив 25-й план з військової допомоги для України, повідомила у п’ятницю міністр оборони Людивін Дедондер. Цей план включає зобов’язання на 100 мільйонів євро, призначенням якого є технічне обслуговування флоту літаків F-16, які наразі передаються Україні», - йдеться у повідомленні.

Видання нагадує, що Бельгія є серед 13 країн так званої «літакової» коаліції, яка просуває ініціативу з підготовки пілотів для F-16 за лідерства Нідерландів, Данії та Сполучених Штатів.

Зазначається, що Бельгія та її оборонний сектор продовжать підтримувати Україну в боротьбі за повернення своїх територій. У жовтні минулого року, під час візиту до Брюсселя Володимира Зеленського, уряд країни зобов’язався передати Україні літаки F-16 у 2024 році. Утім, остаточне рішення залежатиме від уряду Бельгії, який буде при владі на той час.

Читайте також: Шість винищувачів F-16 можуть доставити в Україну у червні - NYT

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році Бельгія має намір надати Україні військову допомогу на суму 611 млн євро та брати участь у шести коаліціях з підтримки ЗСУ й тренування українських військовослужбовців.

Прем’єр-міністр Александр Де Кроо під час візиту до Києва заявив, що цьогоріч загальний внесок Бельгії у військову підтримку України перевищить 1 мільярд євро.

 Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-