Україна готова співінвестувати у французькі оборонні технології та купувати напряму - Умєров

Україна готова співінвестувати у французькі оборонні технології та купувати напряму - Умєров

Фото
Укрінформ
Потужності української оборонної промисловості мають бути включені до європейського плану військового виробництва.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив міністр оборони України Рустем Умєров під час зустрічі в Києві із головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве, повідомляє пресслужба Міноборони.

Умєров подякував за всебічну підтримку, яку Франція надає Україні, зокрема за підписання двосторонньої безпекової угоди.

«Підтримую погляди стосовно шляхів відсічі російської агресії проти України, які нещодавно висловив президент Франції Емманюель Макрон», - зауважив міністр.

Він зазначив, що високо цінує плідну співпрацю зі своїм французьким колегою Себастьяном Лекорню, з яким перебуває у тісному контакті.

Українська делегація ознайомила французьких партнерів із поточною ситуацією на фронті, нагальними потребами українських військових, серед яких засоби ППО та артилерійські боєприпаси.

Читайте також: Умєров і Остін обговорили розвиток ситуації на фронті в Україні та потреби ЗСУ

Крім того, Умєров зауважив, що Україна готова співінвестувати у французькі оборонні технології та напряму купувати французьку продукцію.

«Переконаний, що потужності української оборонної промисловості мають бути включені до європейського плану військового виробництва», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2023 року Франція підготувала 8,8 тисячі українських військових.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-