Міноборони готує законодавче визначення поняття «кібервійна»

Міноборони готує законодавче визначення поняття «кібервійна»

Укрінформ
Міністерство оборони України працює над правовим визначенням поняття «кібервійна». Реалізація цього кроку на законодавчому рівні має важливе значення у протидії кіберзагрозам

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час обговорення на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави», організованої Національною академією Служби безпеки України, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міноборони ініціювало науково-дослідну роботу щодо визначення поняття кібервійни, яку здійснює Академія СБУ. Переконана, що ці напрацювання дозволять нам разом із іншими державними органами вийти із законодавчими пропозиціями вже наприкінці 2024 року», - зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

У пресслужбі оборонного відомства зауважили, що з початку повномасштабного російського вторгнення фахівці СБУ нейтралізували майже 10 тисяч кібератак.

За словами віцепрем'єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, попри велику інтенсивність атак, ворогу не вдалося вплинути на обороноздатність держави.

«Такі результати вдалось досягнути завдяки ефективній взаємодії між фахівцями Держспецзв’язку, СБУ, РНБО, Кіберполіції, ЗСУ та інших держорганів», - наголосив він.

Читайте також: Росіяни атакують офіційні сторінки адміністрацій та голів громад Сумщини

У Міноборони підкреслили, що оскільки дії агресора в кіберпросторі є системними і спрямованими вже не лише на Україну, а й на її союзників, слідом за визначенням поняття «кібервійна» на національному законодавчому рівні, визнання кібератак як акта війни у правовому полі має також відбутися й на міжнародному.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 28 березня українські телеканали зазнали ворожої кібератаки – пропагандистський контент росіян проник в ефіри. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-