Франція з початку 2023 року підготувала 8,8 тисячі українських військових

Франція з початку 2023 року підготувала 8,8 тисячі українських військових

Фото
Укрінформ
Станом на початок березня 2024 року майже 10 000 військових України були підготовлені Францією від початку повномасштабної війни. Зокрема 8,8 тисячі - у 2023 році.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Міністерство оборони Французької Республіки повідомило, що станом на початок березня 2024 року майже 10 000 військових України навчено Францією з початку конфлікту. Крім постачання зброї та військової техніки, Франція підтримує Київ через навчання українських військових для підвищення їхніх навичок відповідно до їхніх потреб, щоб вони могли продовжувати захищати свою територію», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, навчання є одним із аспектів французької підтримки України разом із передачею обладнання та фінансовою підтримкою. Навчання здійснюється на території Франції та в Польщі переважно в рамках Місії військової допомоги Європейського Союзу на підтримку України (EUMAM). Загалом з початку повномасштабної війни Франція підготувала майже 10 тисяч українських військових, зокрема 8,8 тисячі у 2023 році.

Навчання відбувається за трьома напрямками. Перший напрямок: навчання, пов’язане з тактикою, впровадженням і обслуговуванням численного поставленого обладнання. Серед цього обладнання - гармати Caesar, ракети Crotale NG, легкі бойові танки AMX 10-RC, пускові установки реактивного залпового вогню і навіть системи «земля-повітря» середньої дальності (SAMPT).

Другий напрямок - спеціалізовані навчання. Вони націлені на критичні ноу-хау або ноу-хау з високою доданою вартістю та охоплюють різні сфери, такі як охорона здоров’я, матеріально-технічне забезпечення, розмінування або розвідка.

Третій напрямок - формування тактичних частин. Такі навчання орієнтовані на ведення бойових дій у містах та окопах, їхня мета — зміцнити навички українських офіцерів командувати ротою чи батальйоном.

Читайте також: Воїни ЗСУ пройшли курс тактичної медицини з інструкторами із трьох країн

У пресслужбі нагадали, що президент Франції Еммануель Макрон 15 травня 2023 року наголосив, що Франція з кількома іншими європейськими країнами відкрила двері для навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

У 2024 році мета полягає в тому, щоб поширити цю підготовку на повітряну та військово-морську складову Сил оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив з головою Національних зборів Французької Республіки Яель Брон-Піве оборонні потреби України.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-