Малюк про атаки на російські НПЗ: Ми на 12% «мінуснули» видобуток і переробку нафти

Малюк про атаки на російські НПЗ: Ми на 12% «мінуснули» видобуток і переробку нафти

Укрінформ
Атаки українських безпілотників на нафтопереробні заводи у Російській Федерації на 12% зменшили видобуток і переробку нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю телеканалу ICTV у рамках телемарафону «Єдині новини».

«Відносно атак на НПЗ. Так, дійсно, відбулося ряд вдалих реалізацій по території ворога. Хочу підкреслити, що саме за рахунок експорту нафтопродуктів Росія поповнює свій бюджет. Це фактично третина їх бюджету. І левова частина їх військового бюджету", - сказав він.

Очільник СБУ додав, що успішні операції за допомогою дальнобійних дронів направлені на мінімізацію валютних надходжень до держбюджету Росії.

"Зі зрозумілих причин я не буду зупинятися на деталях технічних характеристик їх назв. Ми уже на 12% «мінуснули» і видобуток, і переробку. І взагалі з 1 березня навіть їх прем’єр Мішустін заявив, що вони офіційно повністю зупинили експорт бензину. Ми продовжуємо працювати, а країна-бензоколонка продовжує палати», - зазначив Малюк.

Читайте також: Росія навряд чи зможе захистити всі НПЗ - британська розвідка

Він зауважив, що разом з СБУ удари по російським НПЗ завдає Головне управління розвідки Міноборони і Сил спеціальних операцій.

На запитання, чи палатимуть і далі російські НПЗ, Малюк відповів: «Звичайно, хай очікують на чергову бавовну».

Як повідомляв Укрінформ, у РФ вранці 23 березня заявили про вибухи та пожежу на Куйбишевському НПЗ у Самарській області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-