Зеленський зустрівся з Бауером і заявив про нагальну потребу у додаткових системах ППО

Зеленський зустрівся з Бауером і заявив про нагальну потребу у додаткових системах ППО

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером, під час якої обговорили можливості посилення координаційної ролі Альянсу в підтримці України, зокрема у зміцненні наявних оборонних спроможностей.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ. 

Відео: Офіс Президента

«Дякую вам за перший візит до України з початку повномасштабної війни. Це серйозний сигнал підтримки для нашого суспільства. Підтримка з боку НАТО та держав – членів Альянсу передусім дуже важлива для морального стану наших бійців і цивільних українців. Ми дуже цінуємо те, що можемо розраховувати на вас», – сказав Зеленський.

Він поінформував голову Військового комітету НАТО про першочергові оборонні потреби України та окремо наголосив на нагальній необхідності додаткових систем ППО для надійного захисту українців від постійних ракетних та дронових атак.

Читайте також: Кулеба зустрівся з головою Військового комітету НАТО - говорили про підтримку України

Крім того, сторони обговорили можливості для посилення координаційної ролі Альянсу в підтримці України, зокрема у зміцненні наявних оборонних спроможностей, а також у розвитку майбутнього військового потенціалу України відповідно до стандартів і вимог взаємосумісності НАТО.

Глава держави також окреслив очікування української сторони від цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні. «Розраховуємо на справедливі оцінки досягнень нашої країни та рішення Вашингтонського саміту, які зможуть наблизити Україну до членства в Альянсі», – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський провів зустріч з делегацією НАТО на чолі з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-