Російські добровольці анонсували розширення своєї визвольної операції

Російські добровольці анонсували розширення своєї визвольної операції

Відео
Укрінформ
Російські добровольчі підрозділи збираються іти й у інші населені пункти РФ.

Про це йдеться у відповідній заяві російських добровольчих формувань, яку на пресконференції в Укрінформі зачитав боєць Сибірського батальйону на позивний «Холод».

«Скоро ми підемо і в інші міста. Ми закликаємо росіян з усіх країн, людей будь-яких національностей приєднуватися до нас і разом боротися проти путінської диктатури. Тільки зі зброєю у руках, будучи разом, ми переможемо і створимо нову РФ - сильну, мирну країну, яку поважають, бути громадянином якої - не соромно», - сказав він.

За словами спікера, російський визвольний рух уже вкотре показав слабкість режиму Путіна.

«Разом із нашими соратниками ми довели всьому світу, що Путін втрачає контроль над ситуацією все більше, з кожним днем, і вже не здатний захистити навіть кордони власної країни. Влада вислизає з його рук. Він контролює все менше процесів у РФ. Росіяни це бачать, і все більше співвітчизників вступають у наші ряди», - розповів «Холод».

Читайте також: Після нічної атаки РФ по Києву російські добровольці завдали удару по Бєлгороду

Боєць Сибірського батальйону зауважив, що Кремлю не вдалося провести вибори в областях, де точаться справжні бої.

«У результаті навіть у критичний момент для своєї влади, у дні виборів президента, вся путінська армія не змогла нам протистояти. Громадяни Бєлгородської і Курської областей не пішли на виборчі дільниці під бомбами путінської авіації і вогню артилерії. Ніхто у здоровому глузді не зможе після цього стверджувати, що Путіна вибрали законно», - зазначив він.

«Холод» переконаний, що Путін втратив залишки своєї легітимності.

Читайте також: Москва почала перекидати військових з фронту в Україні на захист Бєлгорода

Нинішній владі РФ варто чекати на своїй території заходів російських добровольчих підрозділів 365 днів на рік, заявив боєць Сибірського батальйону на позивний Холод, відповідаючи на питання щодо їхніх наступних походів у РФ.

«Ми не прив'язуємося до конкретних дат. Тому їм (російській владі - ред.) варто чекати нас 365 днів на рік, чекати по всьому кордону. А там, де вони нас чекати не будуть, там ми і зайдемо наступного разу», - зазначив він.

За словами оператора БПЛА, добровольця легіону «Свобода России» Олексія Барановського (Лютика), ці рейди на територію РФ - це лише видима частина айсберга. Він заявив, що добровольці фактично у щоденному режимі ведуть роботу по території РФ.

Читайте також: Російські добровольці знищили на території РФ 651 військового

«По-перше, йде аеророзвідка прикордонних територій і локацій, що там відбувається, де що вони будують, де лише роблять вигляд, що будуть тощо. Ми весь час моніторимо ситуацію, ми маємо знати, що там відбувається. Плюс ударні безпілотники постійно наносять удари по Бєлгородській області. І я думаю, що наступні такі походи будуть іще масштабнішими», - вважає Барановський.

Він також зазначив, що зараз добровольці вдаються до блискавичних переміщень і несподіваних ударів. "Вони (російські військові - ред.) починають відповідати, а нас там вже давно немає. Тобто, це просто класична партизанська тактика, коли ми протистоїмо чисельно більшому противнику", - сказав "Лютик".

Він наголосив, що ЗС РФ розміщують свої опорні пункти і бази у населених пунктах на вулицях, де залишилося населення, фактично прикриваючись "живим щитом". "Ми це розуміємо і відповідно намагаємося завдавати (ударів) максимально ювелірно, тільки по військових цілях", - запевнив представник ЛСР.

Командир та засновник РДК Денис зауважив при цьому, що російські добровольчі підрозділи зараз не у тій фазі, щоб захоплювати міста і утримувати їх. За його словами, поки що РДК та інші підрозділи є недостатньо сильними, щоб дозволити собі операції такого роду.

"Ми могли би захопити 3 села і покласти весь цвіт РДК на те, щоб кілька тижнів чи місяців героїчно їх обороняти. Але в цьому просто не було б сенсу. Триматися за руїни, які залишилися на місці якихось населених пунктів, немає сенсу. Це і не є нашою воєнною ціллю. Ми не перебуваємо у тій фазі, коли ми готові захоплювати райцентри, міста і утримувати їх", - сказав засновник РДК.

Він додав, що добровольчі загони "тверезо та реалістично" оцінюють свої можливості у протистоянні з воєнною машиною Кремля, "але ми ростемо".

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен назвав результати так званих виборів у РФ заздалегідь встановленими кремлівським режимом та заявив, що Америка продовжить підтримку тієї частини російського суспільства, яке бореться за «світле майбутнє» РФ.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-