Україна змінила багато аспектів сучасної війни - голова Військового комітету НАТО

Україна змінила багато аспектів сучасної війни - голова Військового комітету НАТО

Укрінформ
Збройні сили України докорінно змінили багато аспектів сучасної війни, що дає підстави для впевненості у спроможності України досягти успіху.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер у виступі на відкритті 16-го щорічного Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адмірал зазначив, що український народ і Збройні Сили України захищають весь цивілізований світ і «роблять це так, як ми ще не бачили».

«Ви докорінно змінили багато аспектів сучасної війни. Зіткнувшись із поєднаним використанням окопної війни і артилерійських загороджень часів Першої світової війни, безпілотників 21 століття та штучного інтелекту, ви швидко адаптувалися та дали відсіч. Ви є піонерами в інноваціях, поєднуючи обладнання радянського зразка із сучасною західною технікою», - сказав Бауер.

За його словами, якщо подивитися на факти, то є всі підстави бути впевненими в спроможності України досягти успіху.

Голова Військового комітету НАТО також зазначив, що цієї ночі по Києву було випущено 31 ракету, і всі вони були перехоплені Збройними силами.

Читайте також: НАТО посилить підтримку України, Путін не досягне успіху на полі бою - Столтенберг

«Немає нічого, що ви не можете зробити. Єдине, що вам потрібно, це наша допомога», - зауважив адмірал.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ і мобільні вогневі групи Сил оборони України знищили дві балістичні і 29 крилатих російських ракет. Ракети заходили з півночі, основним напрямком удару був Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-