Гуменюк: Російська залізниця, «альтернативна» Керченському мосту - законна ціль ЗСУ

Гуменюк: Російська залізниця, «альтернативна» Керченському мосту - законна ціль ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Заява російського диктатора Володимира Путіна про будівництво залізниці до окупованого Криму через Донбас свідчить про те, що Керченському мосту росіяни вже не довіряють, але й ця залізниця буде законною ціллю для Сил оборони України.

Про це в коментарі Укрінформу сказала керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Якщо говорити про те, що вони намагаються побудувати альтернативний шлях, зрозуміло, що так, ми це бачимо, відстежуємо, тим більше, що диктатор заявляє про це відверто, відкрито і хизуючись цим. В той же час вони визнають таким чином у непрямий спосіб, що Керченському мосту вони не довіряють. Отже, вони його долю теж передбачають не дуже веселою, не дуже перспективною, оскільки будують альтернативний шлях», - зазначила Гуменюк.

За її словами, така залізниця – це додатковий логістичний маршрут для підтягування сил для забезпечення війська на тимчасово окупованих територіях. «Але просування і швидкість будівництва зараз не дуже велика, тому що є перешкоджання погодних умов, постачання у них ускладнене, є інші об’єктивні, суб’єктивні причини», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Керченською протокою проходить менше російських військових суден - партизани

Відповідаючи на запитання, чи буде така залізниця законною ціллю для Сил оборони, Гуменюк наголосила: «Зрозуміло, що все, що ворог використовує для посилення своєї військової спроможності, для нас - законна військова ціль».

Як повідомлялось, Путін заявив, що залізниця від Ростова-на-Дону до Донецька, Маріуполя та Бердянська начебто відновлена. Путін заявив також, що незабаром залізниця через Донбас та «Новоросію» пройде до Севастополя, і залізниця до Криму через «нові регіони» стане альтернативою Кримському мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-