Плетенчук - про відсутність кораблів РФ у Чорному морі: загроза від ракетоносів не зникла

Плетенчук - про відсутність кораблів РФ у Чорному морі: загроза від ракетоносів не зникла

Укрінформ
Ворог уже тривалий час не виводить в акваторію Чорного моря свої кораблі, але загрозою для України залишаються ракетоносії, які можуть працювати на далекі відстані.

Про це розповів речник Військово-Морських сил ЗСУ, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Кораблів РФ у Чорному морі практично немає. Вчора був невеличкий їх вихід мінним тральником недалеко від узбережжя, виконували якісь завдання. Але що стосується заряджених ракетоносіїв, то верифікованої інформації на даний час нема про це. Однак треба завжди розраховувати на те, що загроза завжди з боку ворога присутня, і ми маємо готуватися до можливих атак", - сказав Плетенчук.

За його словами, хоча росіяни вже досить довгий період не можуть застосовувати носії крилатих ракет, це не означає, що вони взагалі не мають ракетного озброєння.

"Головним нашим ворогом в акваторії Чорного моря, що має головні системи озброєння ЧФ РФ, залишаються носії крилатих ракет. Вони здатні працювати на велику відстань. Це головна небезпека. Інші кораблі вони застосовувати не можуть, оскільки не можуть підійти до нашого узбережжя завдяки роботі ракетних берегових підрозділів ВМС", - зазначив Плетенчук.

Коментуючи приїзд до окупованого Криму міністра оборони РФ Сергія Шойгу і його поради про боротьбу за живучість кораблів ЧФ РФ, речник МВС ЗСУ зауважив, що для "тренування боротьби за живучість кораблів ЧФ РФ у їх навчальних центрах мають бути відповідні полігони".

Читайте також: Міноборони РФ має намір захищати Чорноморський флот від українських ударів - ISW

"Тобто ці елементи захисту відпрацьовуються ще в процесі підготовки моряків. Що стосується відпрацювання цих елементів в морі, то, звісно, станом на зараз вони, як бачимо, практично припинили виходи в море з моменту знищення їх патрульного корабля "Сергій Котов", - сказав він.

Однак, за словами Плетенчука, ворог завжди намагається адаптуватися і знайти вихід з тієї ситуації, яка складається, аналізує свої проблеми, тому Україні треба бути готовою до всього. " У них є мабуть розуміння, чому вони не можуть впоратися з тими загрозами, які є, і звісно, намагатимуться вирішити ці проблеми, посилюватимуть захист своїх кораблів", - додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, в акваторії Азовського та Чорного морів станом на 7:00 понеділка, 18 березня, російські військові кораблі відсутні.

За словами речника ВМС України Дмитра Плетенчука, Росія шукає рішення, щоб уникнути подальших втрат своїх кораблів у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-