Росії буде критично важко воювати без постачання зброї з КНДР - Буданов

Росії буде критично важко воювати без постачання зброї з КНДР - Буданов

Укрінформ
Північна Корея наразі є основним військовим союзником РФ в агресії проти України, і воювати без постачання озброєнь з КНДР Росії буде вкрай важко.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини" заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, передає Укрінформ.

"Основний військовий союзник РФ зараз - Північна Корея, яка постачає їм величезні обсяги озброєнь. Це для них критично важливо, без цього воювати їм буде дуже важко. Критично важко, скажу так", - заявив очільник ГУР.

За його словами, коло країн, які підтримують Росію, стале і не дуже змінюється. Але допомога від Білорусі або Ірану - досить обмежена. Уряди цих країн підтримують РФ, але до кінця з глузду не з'їхали, зазначив начальник ГУР.

Розширити це коло, на його думку, нереально. Росія намагалася працювати з країнами Африки, Азії, навіть Латинської Америки, але великого ефекту це не дало. Так, з Куби вони отримали трохи найманців і запчастин до авіації, але "це несерйозно". А от Північна Корея - "це реальна проблема", наголосив Буданов.

Читайте також: Розвідка США: Кім Чен Ин хоче скористатися зв’язками з Росією для визнання ядерного статусу КНДР

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Державного департаменту США, Північна Корея від вересня 2023 року відправила до Росії понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами та пов’язаними матеріалами для використання у війні проти України.

За останніми даними, в Україні зафіксовано близько 50 випадків застосування Росією північнокорейських ракет, зокрема - удар по Харкову 2 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-