Країни НАТО повинні негайно збільшити військову допомогу для України - Столтенберг

Країни НАТО повинні негайно збільшити військову допомогу для України - Столтенберг

Укрінформ
Союзники по Альянсу мають виявити політичну волю і терміново збільшити постачання в Україну зброї та військового обладнання.

Про це у Брюсселі під час пресконференції з представлення підсумків 2023 року сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українцям не бракує мужності, їм бракує боєприпасів. Наразі прийшов час для союзників мобілізувати всі резерви та виявити політичну волю, щоб надати Україні все необхідне для цієї боротьби… Було б великою історичною помилкою дозволити Путіну перемогти», - наголосив Столтенберг.

Він зауважив, що безпрецедентна допомога від союзників допомогла Україні залишитися суверенною державою. Але Україна зараз потребує навіть більшої підтримки. Кожен день зволікання має свої наслідки на полі бою.

«Союзники по НАТО не постачають Україні достатньо боєприпасів, і наслідки цього можна бачити на полі бою кожного дня. Той факт, що росіяни мають перевагу над українцями, є величезним викликом. Саме тому росіяни змогли здійснити певний наступ протягом минулих тижнів і місяців. Тож є термінова необхідність для союзників ухвалити всі необхідні рішення для нарощування поставок боєприпасів для України. Саме таким є моє послання для всіх наших столиць», - підкреслив Столтенберг.

Він зауважив, що, безумовно, необхідно враховувати процеси в Конгресі США, тому що ця країна є важливим постачальником зброї і боєприпасів для України. Але Сполучені Штати не одні у цьому. Європейські союзники й Канада також надають важливу військову допомогу. Але разом, за словами керівника НАТО, США, Канада та Європа можуть зробити більше.

Читайте також: Бундестаг знову провалив голосування за надання Україні ракет Taurus

«Ми маємо довгострокові зобов’язання, які дозволяють Україні також проводити планування. Ми маємо спроможності для того, щоб поставити Україні те, чого вони потребують. Це питання політичної волі - ухвалити рішення та визначити пріоритети у підтримці України. Ми маємо ухвалити рішення та інвестувати більше в оборонну промисловість та переконатися, що наші уряди можуть замовляти контракти для оборонної промисловості. Це дозволить збільшити виробництво і більше постачати для України», - додав керівник Альянсу.

Як повідомлялося, від початку російської агресії союзники по НАТО надають Україні значну економічну, фінансову та військову допомогу, постачають техніку й озброєння, проводять тренування для українських військовослужбовців. Головною метою цієї роботи є підтримка України у боротьбі проти російського вторгнення, а також досягнення повної взаємосумісності із збройними силами країн Альянсу на шляху до повноправного членства України в НАТО.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-